top of page

NO*Nordbylendet´s oppdrett av Hellig Birma holder til i Nordre Vestfold.

Navnet Nordbylendet kommer fra området der gården til foreldrene mine ligger

- en gård som har vært i slekten siden slutten av 1800-tallet.

Mitt navn er Katarina, og jeg driver et lite oppdrett av rasen Hellig Birma sammen med min samboer, og våre to små barn på 2 og 4 år som også gjerne vil være med med alt som har med kattene å gjøre.  

Navnet Nordbylendet kommer fra området der gården til foreldrene mine ligger - og det var også der jeg vokste opp.  

Siden jeg vokste opp på gård har jeg alltid hatt mye dyr rundt meg; på gården hadde vi hester, hunder, marsvin og katter. 

Jeg har alltid hatt en stor lidenskap og genuin interesse for dyr og jeg flyttet derfor til Polen da jeg var 19 år for å studere  veterinærmedisin. 

I Polen hadde jeg selskap av bulldoggene "Heldiggrisen Babe" og "Lexus", og etter hvert flyttet også "Lillepus" inn hos oss - en kattunge som egentlig skulle vært avlivet, men som jeg endte opp med å ta med meg hjem i stedet. 

Jeg har alltid vært veldig glad i katter, og hatt en ekstra forkjælenhet for rasen Hellig Birma. Grunnen til at jeg elsker denne rasen er fordi de er så fantastisk kjælne, de er alltid i godt humør, de er ekstremt menneskevennlige og de er veldig glade i familiene sine. Birmaer er tolerante, generøse, de er morsomme, og dersom de ikke får nok oppmerksomhet eller kos prater de ofte mye. Våre birmaer elsker å bli kost med, og det beste de vet er å være sammen med resten av familien. Er vi så heldige å få besøk er de kjempefornøyde ; da blir det gjerne enda litt mer kos enn til vanlig! Hellig birma har en silkemyk pels, og pelsstellet er overkommelig selv om dette er en semilanghåret rase ; børsting et par ganger i uken pleier å holde.   Dog er dette en litt naiv rase, og de vet kanskje ikke alltid sitt eget beste - derfor er det viktig å passe på birmaen med tanke på veier,  biler , rovdyr som rev etc.

 

Jeg har lenge drømt om å drive et lite oppdrett av rasen for å være med å få frem rasetypiske katter som jeg håper kan føre fine linjer videre. Det er også svært viktig for meg å få frem sunne individer, og jeg gentester derfor kattene mine for potensielle arvelige sykdommer og lidelser. 

I dag bor jeg i Holmestrand i Vestfold, ikke så langt fra der jeg vokste opp. Familien består av meg og samboeren min , datteren vår på 4 år , sønnen vår på 2 år,  den late bulldoggen vår Lexus og kattene våre. Den sorte og hvite hesten på bildet fikk dessverre ikke plass i huset vårt , så hun måtte bli igjen på gården der jeg vokste opp - men det er heldigvis ikke så langt unna.. 

Som veterinær står dyrenes helse i fokus hos meg. Alle kattungene blir nøye fulgt opp helsemessig og blir selvsagt også vaksinert og chippet. 

Foruten helse er også gemytt svært viktig for meg; derfor vokser alle kattungene opp i stua sammen med oss, og alle blir håndtert mye. Jeg mener at sosialiseringen og håndteringen av katter de første ukene av deres liv er utrolig viktig for å forme kattene til de individene de senere skal bli. God sosialisering gir balanserte, trygge og vennlige katter. 

Skulle du/dere ha lyst på kattunge fra oss , eller har dere kanskje noen spørsmål eller bare ønsker en katte-prat; 

 

Nordbylendet ; Her vokste jeg opp

Nordbylendet ; her vokste jeg opp 

17884409_1000307996736677_21241266058926

Kontakt oss 

Telefon : 99416688  (send gjerne SMS)

Epost: 

Holmestrand, Vestfold

Hellig birma oppdretter blåmasket

Som veterinær har man både små og store pasienter!

Dyr har alltid vært en lidenskap for meg og jeg elsker både store og små dyr

Gjensynsglede etter å ha vært et helt semester ved studiested i utlandet

Heldiggrisen Babe som valp

Lexus var med på julemarked i Polen

Lillepus ble en del av familien mens jeg studerte i Polen

Min kjære Sabella, en av mine første birmaer

Skjønnheten Iridessa Foto: Ingeborg Lystad Nilsen

Kosebamsen Valentino

bottom of page